top of page
Obrázek autoraVeronika Soukupová

Novinky v událostech na LinkedIn!

Video a audio se na Li na jaře obleče do nového kabátku!


Vážení uživatelé LinkedIn sítě, v nadcházejících týdnech si všimnete významné změny ve funkcích feedu :

Co nás čeká:

➥audiochat viz clubhouse, ale tady pro všechny...

➥videochat viz obrázek níže (v každém okénku poběží video)

➥automatické spuštění LinkedIn Live, který již někteří používáte a to přímo z lišty a v daný okamžik

LinkedIn si od toho slibuje vyšší míru zapojení účastníků událostí (což uvítám, živé vysílání využívám aktivně a cítím se tam dost opuštěně, jako bych mluvila do zdi…).

Timing:

Už v lednu začíná LinkedIn testovat audio eventy (obdoba Clubhouse). Nejdříve opět jen hvězdy (v CZ si počkáme). Ale můžete se účastnit u zahraničních pořadatelů a postupně bude funkce nabíhat i nám smrtelníkům (všem bez ohledu na ne/placené verze LinkedIn). Později na jaře se připojí i video eventy. Takže až přijde plavková sezona, budeme už streamovat živě o 106.

Jak to bude fungovat:

  • Algoritmus Vám bude jako vždy servírovat tyto eventy podle vašich preferencí (koho sledujete, jakou firmu, co lajkujete, komentujete, co máte za pozici, klíčová slova, v jakých jste skupinách apod. Zkrátka jako vždy - vše souvisí tak trochu se vším a stroj si o Vás udělá obrázek, tak pozor na to!).

  • Stejně jako dosud - přidáte se k události.

  • Přijdou Vám notifikace (sledujte zvonek na liště), že se událost blíží, že už je skoro tady, …

  • Vstoupíte a sledujete/posloucháte.

  • Uvidíte i další členy události (upozorňuji, že je neustále podceňovaná možnost komunikace s účastníky bez přímého propojení a použití placených Inmails!)

  • Budete moci zvednout ruku a připojit se do diskuse. Aktuálně můžete psát jen do chatu.

Pro pořadatele bude skvělé, že nemusíme používat další software. Na jednu stranu HURÁÁÁ. Ale já třeba nyní po propadáku s testováním živých vysílání se ZOOMem používám StreamYard, který jsem si už tedy vymazlila /obrandovala, @Jakub Kantor by měl ze mě radost). A nevím jak toto bude schopen LinkedIn dotáhnout. Obávám se, že takto daleko až neuvažuje a na pozadí můžu zatím zapomenout…, ani u komunikační LinkedIn platformy pro online komunikaci to totiž neřeší. Zase tam budu psát, ach jo, musí mě už mít plné zuby -)

Do budoucna prý uvažují i o možnosti vybírat vstupné. Nedávno zrušili pořádání soukromých událostí, myšleno pro určitou vybranou skupinu. Tak se k tomu budou zase vracet...

Jak to bude vypadat vidíte na doprovodných slidech, jiné obrázky jsem nikde nezachytila...

Závěrečná úvaha:

Nástroj dobrý, ale pořád tam máme bariéru zvanou OSTYCH. Přemýšlím, že bych zkusila styl učitelka a začala vyvolávat z přítomných stylem: "Jestli se někdo nepřihlásí, budu vyvolávat!" Jen si nejsem jistá, jestli tam pak příště nebudu sama :-) Mimochodem, já se taky stydím. Pokaždé před živým vysíláním chodím po obýváku a ptám se členů domácnosti, proč to dělám, když mi to nedělá dobře na žaludek :-) Vypadá to u nás doma opravdu vtipně, někdy se o tom více rozepíšu -))) To jen, abyste si nemysleli, že pustím kameru a naprosto suverénně povídám a nic to se mnou nedělá -)

Nástroje vyzkouším, hned jak je v zahraničí spustí a napíšeme si 😉

VeroNIKA z #lilearning





26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page